5 tips bij het kiezen van je garagepoort

Een garagepoort kan je gevel maken of kraken. Klinkt serieus? Dat is het ook! Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie wordt de look van je woning deels bepaald door je garagepoort. Om een doordachte keuze te kunnen maken, geven je hier alvast 5 tips.

5 tips bij het kiezen van je garagepoort

Een garagepoort kan je gevel maken of kraken. Klinkt serieus? Dat is het ook! Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie wordt de look van je woning deels bepaald door je garagepoort. Om een doordachte keuze te kunnen maken, geven je hier alvast 5 tips.

Tip 1: Kies kleur en soort lak

Bij een Hörmann poort heb je het grote voordeel dat werkelijk elke kleur mogelijk is. Dat maakt het extra makkelijk om je poort perfect af te stemmen op je ramen en deuren. We raden je ook aan om de kleur even in natuurlijk licht te bekijken, zo krijg je zeker de juiste indruk.

Ook voor de lak krijg je verschillende keuzes: structuurlak, glanzend of mat. In onze showroom beschikken we over XL-stalen waarop je de soorten lak optimaal kan beoordelen. Om je poort te beschermen tegen barre weersomstandigheden brengen we bij Maldex optioneel een beschermende coating aan.

Tip 2: Hou het binnen warm of koud

In tijden waar energie alsmaar negatiever ter sprake komt, is isoleren nog belangrijker dan ooit. Je poort vormt eigenlijk de grootste opening in je woning. Als je dat niet goed afdicht, vertrekt je duur betaalde verwarming zomaar naar buiten en trek je heel wat koude binnen.

Standaard voorzien we bij Maldex 4 cm isolatie. Optioneel kunnen we tot 7 cm gaan. Wil je nog verder gaan? Dan kan je opteren voor een ThermoFrame van Hörmann. Deze thermische onderbreking verbetert de warmte-isolatie en luchtdichtheid van je sectionaalpoort.

Tip 3: Voel je veilig

Je veilig voelen in je eigen huis is een evidentie. Inbraakwerende sloten op de deur, inbraakwerend glas … Maar wat met je garagepoort? Alle garagepoorten die we aanbieden voldoen aan de Europese norm 13241. Veiliger dan dat, kan het niet!

Gemotoriseerde Hörmann poorten zijn standaard uitgerust met optilbeveiliging waardoor je garagepoort automatisch stevig vergrendeld en beschermd wordt tegen optillen. Als een inbreker een koevoet onder de poort steekt, zal een mechanische haak de poort blokkeren.

We gaan echter nog een stapje verder! Een Hörmann garagepoort is verkrijgbaar met gecertificeerde RC2-veiligheidsuitrusting. Die weerstandsklasse RC2 wil zeggen dat je poort inbraakwerend werkt.

Bij alle garagepoortopeners is overigens standaard het gecertificeerde Hörmann-radiosysteem BiSecur voorzien. Dit bevat een bijzonder veilige draadloze verbinding die compatibel is met alle aandrijvingen, draadloze ontvangers en bedieningselementen van Hörmann. Hiermee kan je niet enkel je garagepoort bedienen, maar ook je Hörmann voordeur en zelfs je verlichting.

Tip 4: Maak het jezelf gemakkelijk, ga voor automatisatie

In regenachtig België is de kans groot dat je ’s avonds thuiskomt en in de gietende regen uit je auto moet stappen om de poort te openen. Als je kiest voor een geautomatiseerde garagepoort, kan je met 1 druk op de knop vanuit je auto de poort openen. Wist je dat het zelfs mogelijk is om via een app op je gsm je poort te openen? Zo hoef je nooit meer te zoeken naar de afstandsbediening!

Tip 5: Personaliseer naar wens

Je garagepoort kan je personaliseren tot in het oneindige. Beginnend met de kleur en het type lak, en eindigend met een fotoprint op je poort.

Graag nog uitgebreider advies?

Gepubliceerd op: 10/05/2022
Bekijk onze blog